תחילה נערוך הקדמה קצרה לעולם פרסום הנייטיב שעליהן שולטות בצורה בלתי מעורערת טאבולה ואאוטבריין . מדובר בשתי פלטפורמות נפרדות, אך דומות מאוד אחת לשנייה. לכל אחת יש דגשים שונים וביצוע אפוטמיזציות שונות עליהן נעבור במאמר הקרוב.
שתי החברות שוות ביחד מעל 2 מיליארד דולר ולמרות שהוקמו בישראל, המטה שלהן בניו יורק והן מונות יחדיו מעל 2,000 עובדים. מדובר בחברות קטנות שצמחו להיות תאגידי ענק בזכות מערכות נוחות ומדויקות ופרסום נייטיב באתרי תוכן המובילים בכל מדינה.
לפני שנעבור לכל החומר הפרקטי, חשוב להבין למה פרסום נייטיב באתרי תוכן צבר תאוצה כה משמעותית ולמה מדובר בסוג הפרסום שיכול לשנות לבעלי עסקים את כל התמונה, ולספק כמויות לידים שלא דמיינו.
הפסיכולוגיה מאחורי פרסום נייטיב בטאבולה ואאוטבריין
כשגולש משוטט באתרי תוכן הוא מצוי ב-"State of mind" מאוד שונה מאשר שהוא גולש בפייסבוק או אינסטגרם לצורך העניין. הוא נמצא באותם אתרים כדי לצרוך תוכן, זו המטרה שלשמה הוא נכנס לאתר וזה כל מבוקשו. פרסום נייטיב מדויק הוא פרסום שמצליח להסתוות ככתבה לכל דבר ולמשוך את הקליק של הגולש לכניסה לכתבה. חשבו על עצמכם – כמה פעמים הקלקתם על "כתבה" ולהפתעתכם הגעתם לדף נחיתה או לכתבה ממירה שמטרתה לייצר לידים ולא לצריכת תוכן.
ברגע שמבינים שפרסום נייטיב יכול להיראות מאוד טבעי בנוף של הגולש, צריך לדעת כיצד לנצל את המערכות הללו לטובתכם ולייצר הרבה יותר לידים ומכירות. אגב, יש לנו סוד לספר לכם – אפילו בפרסום בפייסבוק המפרסמים לאט לאט מתחילים לפרסם נייטיב גם בפייסבוק!
הכוונה היא להעלאת תוכן/תמונות שנראות כמה שיותר טבעיות ולא כמו פרסומות וגרפיקות. אנשים כבר נהיו רווים מכל הפרסומים שרודפים אחריהם ורוצים בפיד שלהם את התוכן הטבעי שלהם. כך המפרסמים מנסים להסוות עצמם בין הפרסומות הישר אל תשומת לב הגולש.
איך מעלים קמפיין בטאבולה ואאוטבריין בפועל?
שלב 1 – הגדרת סוג הקמפיין:
Awareness – קמפיין להגברת מודעות ע"י מיקסום כמות קליקים וצפיות בתוכן שלכם
Traffic – קמפיין שמטרתו להניע כמה שיותר תנועה לתוכן שלכם
App Installs – קמפיין שמטרתו הגברת קליקים לצורך הורדת אפליקציה
Conversions – קמפיין המרות שמטרתו להניע תנועה כמה שיותר רלוונטית להמרה שלכם (לידים, רכישות וכו..)
שלב 2 – הגדרת אסטרטגיית ביד + תקציב יומי
ישנן כמה אסטרטגיות ביד שטאבולה ואאוטבריין מציעות:
- FULLY AUTOMATIC – ביד שמהערכת מחשבת לכם בצורה אוטומטית ומתאימה את עלות ההמרה להמרה בפועל.
- SEMI AUTOMATIC – ביד שבו אתם כן מכניסים את עלות ההמרה והמערכת צריכה לנסות לעמוד בו אך יש לה סטיית תקן למעלה או למטה.
- TARGET CPA – ביד שבו אתם מגדירים עלות המרה והמערכת מחויבת לספק לכם את העלות ליד המדויק ללא חריגה למעלה או למטה.
- TARGET ROAS – דומה מאוד ל-TARGET CPA אך מיועד לחנויות E-COMMERCE שמודדות החזר השקעה על פרסום.
המלצת הג'ירפה – אנחנו מתחילים עם SEMI AUTOMATIC ומנסים להביא את הקמפיינים לייצר בעלות CPA שהגדרנו, לאחר שהמערכת צוברת מספיק דאטה אנו עוברים ל-TARGET CPA ב-KPI שהגדרנו.
שלב 3 – לוודא תקינות של הקמפיין עם UTM
חשוב מאוד לוודא תקינות UTM ולעבוד עם הפורמטים הבאים:
פורמת UTM של טאבולה לדוגמא:
utm_source=taboola&utm_medium=cpc&utm_campaign={campaign_name}&utm_content={campaign_item_id}&utm_term={site}&click={cpc}&click_id={click_id}
פורמת UTM אאוטבריין לדוגמא::
utm_source=outbrain&utm_medium=cpc&utm_campaign={{campaign_name}}&utm_content={{ad_title}}&utm_term={{publisher_name}}__{{section_id}}&click={{cpc}}&click_id={{ob_click_id}}
לאחר מכן כשהקמפיין מתחיל לרוץ לוודא מול ה-CRM שלכם את תקינות הלידים וגודל סטיית התקן. כמובן שזה משתנה בהתאם לגודל האתר וכמה תנועה מגיעה אליו ביום. כשעובדים בסקיילים גבוהים ותקציבים של עשרות אלפי שקלים בחודש סטיית תקן היא בעיה רצינית שאם לא מטפלים בה יכולה לשרוף המון כסף.
לכן אנו רושמים כאן את השלב הזה כדי לדאוג לבסיס לפני שמריצים את הקמפיין.
שלב 4 -רספונסיביות – הפרדת מסכים בין מובייל ודסקטופ
מהניסיון שלנו, כדאי להפריד בין התנועה של המובייל והדסקטופ בגלל שאופי הגלישה בין המכשירים שונה לגמרי ושווה לבחון מה עובד לכם טוב יותר. בנוסף, מהניסיון שלנו מובייל מספק תנועה גדולה יותר.
שלב 5 – לבחור ביד בידים (BID)
גובה הביד כמובן משתנה בהתאם לתחום ורמת התחרותיות אך בתחילת הדרך אנו ממליצים להתחיל בביד גבוה יחסית (מובייל – 0.3 | דסקטופ – 0.4) כדי לתת לקמפיין חמצן לעבוד ולאחר מכן להתחיל בהורדת ביד איפה שלא עובד עד שמגיעים למחיר המרה שעיומד בKPI.
שלב 6 – קדימה לפרסם ! מפרסמים (PUBLISHERS)
אנחנו מדברים כאן על האתרים שמפרסמים את המודעות שלכם, אתרי התוכן.
אאוטבריין מספקת אפשרות לפלח לא רק את האתר אלא גם את הסקשן באותו אתר. למשל – מדור מומחים, מדור מוזיקה, מדור פיננסיים וכו..
טאבולה לעומת זאת מספקת רק את האתרים המפרסמים ללא פילוח מורחב יותר.
המלצה שלנו – בהתחלה לעלות לכל האתרים ואז להחריג ולבצע אופטימיזציות כשמתקבל דאטה ונתונים.
אנחנו למשל כבר יצרנו "רשימה שחורה" של אתרים שזיהינו שפשוט לא עובדים לנו ושורפים לנו תקציב והחרגנו אותם מראש ברמת החשבון כדי שהמודעות לא ייחשפו שם בכלל.
שלב 7 – פלטפורמות ו-BROWSERS
כאן מדובר בפלטפורמות(דסקטופ, מובייל או טאבלט) ובסוגי דפדפנים.
מהניסיון שלנו – אפשר לוותר על טאבלט הוא פשוט לא עובד טוב בישראל.
ברמת הדפדפנים – אפשר לוותר על הדפדפן Chromium, חבל על הכסף שלכם 😉
בשאר הדברים אנו לא ממליצים לגעת בעת עלייה לאוויר ולהתייחס אליהם בהמשך כשיש נתונים ואפשר לראות מה עובד/לא עובד.
שלב 8 – פתיחת חשבונות ע"פ נושאים
במידה והחברה שלכם מתעסקת במספר תחומים, מומלץ להפריד בין הנושאים לחשבונות שונים כדי לאגור את הדאטה בנפרד. לדוגמא, אצלנו יש חשבון של ביטוחים, חשבון של אסתטיקה, חשבון של מוצרים אחרים וכו….
שלב 9 – קריאיטיב והתאמת תוכן
מומלץ להכין בין 9-16 צירופי כותרות ותמונות בקמפיין אחד. בנוסף חשוב לדאוג להתאמת התוכן בכותרת והתמונה לתוכן שנמצא בכתבה אליה אתם מפנים את הגולש. אם לא תהיה התאמה אולי תביאו הרבה תנועה לכתבה שלכם אבל לא יהיו לכם המרות…
שלב 10 – השראה מאתרי חדשות
אין מקום טוב יותר לקבל בו השראה לכותרות חוץ מאתרי חדשות. הרי כל מטרתם היא לגרום לכם להקליק על המודעה ולהיכנס אליה, אין טובים יותר בשוק הזה מאתרי חדשות (גם אתרי רכילות אגב) ובשיטוט קצר ומהיר אתם יכולים לקבל המון השראה לקריאיטיב שלכם!
איך עושים אופטימיזציה בטאבולה ואאוטבריין ?
מתחילים מהמאקרו למיקרו
- אנו ממליצים קודם כל להתחיל את האופטימיזציה ברמת הסקשנים(אאוטבריין) ופאבלישרים(טאבולה).
איך עושים זאת?
מתחילים מהגדרת KPI שאומרת – "כמה אני מוכן לבזבז מבלי לראות תוצאה"?
לאחר מכן מחריגים סקשנים שלא עומדים ב-KPI שהגדרנו ומגדילים בידים בסקשנים שעובדים טוב וממירים ביעדים שלנו. סקשנים שעובדים פחות טוב ניתן להנמיך את ה-BID ב-50% באופטימיזציה ראשונית.
- לאחר מכן נעבור לרמת הדפדפנים ועל בסיס הדאטה ונחריג דפדפנים שלא ממירים ולא מגיעים ל-KPI שהגדרנו.
- בשלב הבא נעבור לרמת המודעות, נכבה את המודעות שחורגות מהKPI ונפנה תקציב ומקום לשאר המודעות להיחשף.
- ניתן גם לרדת לרזולוציה של שעות ביום(רק כשיש מספיק דאטה).
באאוטבריין – ניתן להוריד ולהעלות בידים לפי שעות
בטאבולה – ניתן להפעיל לפי זמני שעות מוגדרים
סודות לאופטימיזציה בטאבולה ואאוטבריין
בחלק הזה ניתן כמה תובנות יותר מתקדמות לניהול קמפיינים וביצוע אופטימיזציות במערכות הפרסום טאבולה ואאוטבריין. נתחיל עם הקהלים:
קהל רחב – אין יותר מדי מה להרחיב על הקהל הזה, חשוב להכווין את קהל היעד שלכם בכותרות/תמונות של המודעה
קהל אינטרסט – על בסיס הדאטה שנצברה בקמפיין ובתחום שאנו מפרסמים נבין אילו קהלים מספקים תוצאה זולה יותר ונקים קמפיין נוסף רק לקהלים הללו. רצוי להקים URL שונה לאותה כתבה כדי לא לרוץ במקביל וליצור "קניבליזציה" או בשמה העממי – להתחרות בעצמך.
*לרוב קהלי אינטרסט בטאבולה ואאוטבריין יספקו בוסט נוסף של לידים בעלות זולה, אך לא לאורך זמן וע"פ הניסיון שלנו קמפיינים מבוססי קהל אינטרסט עובדים עד 3 שבועות.
קהל לוקאלייק – זה קהל שניתן ליצור רק באאוטבריין. ניתן לייצר קהל בהתאם להמרה הקיימת במערכת. לצורך הדוגמא נגיד ההמרה שלנו היא ליד ויש לנו לפחות 100 לידים במערכת נוכל לייצר קהל לוקאלייק לאותה המרה. חשוב להכין קהל 5% ומעלה(לא אחוז כמו פייסבוק למשל)
קהל רימרקטינג – ניתן לפרסם רק לקהלים שביצעו אינטראקציה מסוימת עם הנכסים הדיגיטליים שלכם.
מדובר בקהל מאוד חזק שלרוב יותר חם משאר הקהלים ואם הם מכירים אתכם ואת המותג שלכם אזי הסיכוי להמרה גבוה יותר משמעותית.
נקודות נוספות:
- אבחון סקשנים שעובדים טוב(דיברנו על כך לפני כן במאמר)
- חיזוק שעות ביום שעובדות וממירות טוב יותר
- קביעת RULES – ניתן לקבוע סט כללים מסוים באוטומציה לפי הגדרות ה-KPI שלכם. לדוגמא, להגדיר שאם מודעה מסוימת מגיעה להוצאה של 30$ ולא ממירה להתכבות אוטומטית.
- להתחיל קמפיינים ב-SEMI AUTOMATIC ולאחר מכן לעבור ל- TARGET CPA.
סיכום –
אנחנו מקווים שהפקתם ערך מהמאמר וגיליתם ערוץ פרסום חדש שיכול להשפיע על העסק שלכם בצורה מטורפת ולהכפיל לכם מחזורים באופן שלא דמיינתם. אם כבר הכרתם את המערכות הללו, מקווים שלמדתם כיצד להפיק מהן את המירב ולמקסם את הביצועים שלכם.
אם אתם רוצים להתייעץ, לעבוד איתנו בשיתוף פעולה ולהרים את העסק שלכם הכי גבוה שאפשר אתם מוזמנים להשאיר לנו פרטים כאן באתר ואנו נחזור אליכם בהקדם עם פרטים נוספים.